– Toivon leivän Suomessa muuttuvan yksinkertaisempaan suuntaan. Ei hyvään laadukkaaseen leipään tarvita muuta kuin vettä, jauhoja ja suolaa, toteaa Bageri Å:n yrittäjä Maija Pääkkönen.
Vaikka resepti on lyhyt ja yksinkertainen, leipomon tuotteiden valmistus on maallikon silmin kaikkea muuta. Tukusta leipomoon ei tule juuri muuta kuin mausteet. Pääraaka-aine eli vilja saapuu suoraan sopimusviljelijöiltä jyvinä, jotka taas jauhetaan jauhoiksi leipomon omassa myllyssä.
– Lyhyen reseptin vuoksi leivän jokaisen raaka-aineen tulee olla ensiluokkaista. Jauhatuksen jälkeen vilja alkaa menettää ominaisuuksiaan ja makuaan nopeasti. Tuoreus tekee leivästämme maukkaampaa kuin muilla – ainakin asiakaspalautteen perusteella, Maija sanoo.
Hyvää vehnää
Tuoreista oman myllyn jauhoista valmistetut tuotteet leivotaan hapanjuureen, joka on perinteikäs tapa tehdä leipää ilman hiivaa.
– Asiakkaamme eivät palaa luoksemme pelkän hyvän palvelun vuoksi, vaan saamme tuotteistamme paljon hyvää palautetta mausta ja positiivisesta vaikutuksesta oloon. Tapa, jolla leivomme tekee leivästämme vatsaystävällistä. Haluamme tuotteillamme sekä toiminnallamme avata keskustelua ruuan ja raaka-aineiden laadusta.
Educate your customers on asia, jota leipomo haluaa asiakaspalvelussa painottaa. –
Vehnällä on turhan huono maine. Tahdomme osoittaa, että monet ei-toivotut vaikutukset eivät välttämättä johdu vehnästä vaan sen prosessoinnista, Maija kertoo.
Leipomo suihkussa
Leipomon valikoimasta löytyvä hapanjuureen leivottu croissant on alalla todellinen tienraivaajatuote. Mahdottomana pidetyt voisarvet valmistetaan poikkeuksellisesti täysin ilman hiivaa. Ja koska hyvän croissantin tekoon halutaan optimaaliset olosuhteet, on Bageri Å:n tiloissa – totta kai – oma croissant-huone.
– Croissant-huone rakennettiin, jotta voitaikinaa olisi helpompi käsitellä viileässä tilassa. Sitä asiakkaat ihastelevat heti ovesta astuessaan.
Leipomon tuotteista pääsee nauttimaan myös paikan päällä. Tilat olivat alunperin Kakolan vankilan suihkutila: leipomon minttu sävy on valittu Kakolan pastellinsävyisistä seinistä ja laatat ovat samoja Pukkilan laattoja, joita tilassa oli ennen saneerausta.
Kahvilan tunnelma ja ilme viestivät siitä, että Bageri Å haluaa toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ympäristön ja asiakkaiden hyvinvointiin. Ainoa tapa päämäärän saavuttamiseksi on tehdä asiat tinkimättömästi ja ennakkoluulottomasti – silti yksinkertaisesti ja nöyryydellä.
Kalusteet ovat kierrätettyjä ja kunnioittavat paikan historiaa. Kahvilasta on näkymä leipomon erikoisuuteen: croissant-huoneeseen.
Bageri Å:ssa voi leipomotuotteiden lisäksi herkutella myös muun muassa Frukt-paahtimon kahvilla.
– Toivon leivän Suomessa muuttuvan yksinkertaisempaan suuntaan. Ei hyvään laadukkaaseen leipään tarvita muuta kuin vettä, jauhoja ja suolaa, toteaa Bageri Å:n yrittäjä Maija Pääkkönen.
Vaikka resepti on lyhyt ja yksinkertainen, leipomon tuotteiden valmistus on maallikon silmin kaikkea muuta. Tukusta leipomoon ei tule juuri muuta kuin mausteet. Pääraaka-aine eli vilja saapuu suoraan sopimusviljelijöiltä jyvinä, jotka taas jauhetaan jauhoiksi leipomon omassa myllyssä.
– Lyhyen reseptin vuoksi leivän jokaisen raaka-aineen tulee olla ensiluokkaista. Jauhatuksen jälkeen vilja alkaa menettää ominaisuuksiaan ja makuaan nopeasti. Tuoreus tekee leivästämme maukkaampaa kuin muilla – ainakin asiakaspalautteen perusteella, Maija sanoo.
Kalusteet ovat kierrätettyjä ja kunnioittavat paikan historiaa. Kahvilasta on näkymä leipomon erikoisuuteen: croissant-huoneeseen.
Hyvää vehnää
Tuoreista oman myllyn jauhoista valmistetut tuotteet leivotaan hapanjuureen, joka on perinteikäs tapa tehdä leipää ilman hiivaa.
– Asiakkaamme eivät palaa luoksemme pelkän hyvän palvelun vuoksi, vaan saamme tuotteistamme paljon hyvää palautetta mausta ja positiivisesta vaikutuksesta oloon. Tapa, jolla leivomme tekee leivästämme vatsaystävällistä. Haluamme tuotteillamme sekä toiminnallamme avata keskustelua ruuan ja raaka-aineiden laadusta.
Educate your customers on asia, jota leipomo haluaa asiakaspalvelussa painottaa. –
Vehnällä on turhan huono maine. Tahdomme osoittaa, että monet ei-toivotut vaikutukset eivät välttämättä johdu vehnästä vaan sen prosessoinnista, Maija kertoo.
Leipomo suihkussa
Leipomon valikoimasta löytyvä hapanjuureen leivottu croissant on alalla todellinen tienraivaajatuote. Mahdottomana pidetyt voisarvet valmistetaan poikkeuksellisesti täysin ilman hiivaa. Ja koska hyvän croissantin tekoon halutaan optimaaliset olosuhteet, on Bageri Å:n tiloissa – totta kai – oma croissant-huone.
– Croissant-huone rakennettiin, jotta voitaikinaa olisi helpompi käsitellä viileässä tilassa. Sitä asiakkaat ihastelevat heti ovesta astuessaan.
Leipomon tuotteista pääsee nauttimaan myös paikan päällä. Tilat olivat alunperin Kakolan vankilan suihkutila: leipomon minttu sävy on valittu Kakolan pastellinsävyisistä seinistä ja laatat ovat samoja Pukkilan laattoja, joita tilassa oli ennen saneerausta.
Kahvilan tunnelma ja ilme viestivät siitä, että Bageri Å haluaa toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ympäristön ja asiakkaiden hyvinvointiin. Ainoa tapa päämäärän saavuttamiseksi on tehdä asiat tinkimättömästi ja ennakkoluulottomasti – silti yksinkertaisesti ja nöyryydellä.
Bageri Å:ssa voi leipomotuotteiden lisäksi herkutella myös muun muassa Frukt-paahtimon kahvilla.