Kakolan palvelut

Ruoka & juoma

Bageri Å

Kakolanmäen oma hapanjuurileipomo Bageri Å tunnetaan käsityöläismäisestä omistautumisestaan hyviin leipomotuotteisiin ja puhtaisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin. Leivät, pullat ja croissantit leivotaan hapanjuureen, josta syntyy makua ja joka on ystävällinen vatsalle.

Raaka-aineita käsitellään rakkaudella: jyvät jauhetaan jauhoiksi omassa kivimyllyssä ja croissantteja valmistetaan kolme vuorokautta niille varatussa huoneessa.

Leipiä ja herkkuja voi ostaa mukaan tai nauttia paikan päällä – ja maistella samalla Frukt Coffee Roastersin erinomaisesta kahvista.

Ruoka & juoma

Frukt Coffee Roasters

Kahvipaahtimo Fruktissa ymmärretään kahvin kompleksisuus ja laadun takeet. Valikoimassa on useita persoonallisia ja keskenään erilaisia kahveja – yhteinen tekijä on kuitenkin aina tuoreus.

Voit ostaa Fruktissa paahdettuja ensiluokkaisia kahvipapuja mukaan, tai nauttia niistä paikan päällä esimerkiksi naapurikahvila Bageri Å:ssa tai ravintola Kakolanruusussa.

Voit poiketa paahtimoon myös tutustumaan sen tiloihin ja toimintaan.

Hotel Kakola

Punatiilinen Hotel Kakola huokuu historiaa ja toinen toistaan erikoisempia tarinoita. Entiseen lääninvankilaan saneerattu Kakolanmäen hotelli tarjoaa täydellisen paon arjesta. Entinen vankila sulkee sisälleen 150 huonetta, joista muutamassa on säilytetty sellin tunnelmaa kerrossänkyineen. Hotellissa vieraita palvelee viinitupa Hilarius, ravintola Ruben ja kesäterassi Riviera.

Hotelli tarjoaa uniikit puitteet isoille ja pienille tapahtumille. Yksi erikoisuuksista on vankilan vanha kirkko – se on maamme ainoa kirkoksi vihitty tila, jossa on täydet anniskeluoikeudet.

Tule käymään tai jää yöksi!

Ruoka & juoma

Kakola BREWING COMPANY

Kakola Brewing Company (KBC) on panimo, jonka tavoitteena on tehdä elämästä nautinnollista pilke silmäkulmassa ja laatu edellä. Juomatyyleistä kaikkein tunnusomaisimpia ovat raikkaat seurustelulagerit ja sourit, mutta toisaalta esimerkiksi aidoista satokauden hedelmistä tehdyt Perso-hapanlimonadit.

Laadukkaista, mahdollisuuksien mukaan paikallisista raaka-aineista syntyy tuotteita, jotka jättävät jälkeensä maukkaita muistoja.

KBC:n juomia sekä muita tuotteita, kuten vaatteita, asusteita ja juomalaseja, voit ostaa mukaan panimon omalta taproomilta.

Kakolan myymälä

Kakolan myymälä tarjoaa kurkistuksen Kakolanmäen kiehtovaan historiaan ja nykyaikaiseen vankityöhön. Myynnissä on vankilamaailmasta inspiroituneita kotimaisten tuottajien tuotteita sekä Turun ja Hämeenlinnan vankiloissa syntyviä ainutlaatuisia vankituotteita.

Myymälän kysytyimpiin tuotteisiin kuuluvat laadukkaat tekstiilit ja nostalgiset Kakola-kalusteet – sekä niiden modernit, päivitetyt versiot.

Palan Kakolan tarinaa voit viedä kotiin myös postikorttina, julisteena tai kirjana.

Ruoka & juoma

Kakolanruusu

Ravintola Kakolanruusun sydän on avotulella valmistettu ruoka, joka on helppo jakaa pöytäseurueen kanssa – jos haluaa. Keittiössä kaikki valmistetaan alusta loppuun asti käsin, laadukkaita raaka-aineita kunnioittaen.

Kakolanruusun lounge bar tarjoilee harkittuja makuyhdistelmiä, jotka syntyvät muun muassa keittiön hävikkiä hyödyntäen. Lounge bariin on helppo poiketa lasilliselle takkatulen äärelle – viikonloppuisin tunnelmaa täydentävät dj:n valitsemat musiikit. Lounge barissa on kaupungin laajin valikoima alkoholittomia tisleitä.

Kauneus & hyvinvointi

Kakola Spa

Ainutlaatuinen Kakola Spa on rakennettu arjesta irrottautumiseen ja elämästä nautiskeluun. Syvällä Kakolanmäen kallion sisällä voit rentoutua esimerkiksi kevyesti kelluttavassa suola-altaassa, erilaisissa saunoissa tai ottaa lumisuihkun. Herkullisia juomia ja syötävää voi tilata suoraan isoon altaaseen avautuvalta baaritiskiltä: tarjoiluista vastaa ravintola Kakolanruusu.

Kakola Span ikäraja on 18 vuotta – rajoitettuina aikoina span ovet ovat avoinna myös lapsille.

Tervetuloa nauttimaan spahan joko yksin, yhdessä tai isommalla porukalla. Kun suljet oven perässäsi, me huolehdimme kaikesta.

Ruoka & juoma

KBC Taproom

Kiinnostavaa kaupunkikulttuuria herkullisten juomien ja ruokien parissa. KBC Taproomilla pääsee nauttimaan Kakola Brewing Companyn tuoreista oluista ja legendaarisista pizzoista ainutlaatuisessa ympäristössä. Samanlaisia pizzoja et taatusti muualta saa.

Historialliset tiiliseinät ja laadukas muotoilu tekevät Taproomista sielukkaan olohuoneen, joka kutsuu kävijänsä viihtymään pidemmäksikin aikaa.

Myös tapahtumakenttä on värikäs panimokierroksineen, tastingeineen, dj-iltoineen, livekeikkoineen ja pop up -tempauksineen.

Kauneus & hyvinvointi

Parturi-kampaamo upea

Parturi-kampaamo Upean tiimi loihtii näyttävät juhlameikit ja -kampaukset. Kokeneet ammattilaiset takaavat tärkeisiin päiviin onnistuneen aloituksen joko Upean viihtyisissä tiloissa tai rennosti vaikka omassa kodissa.

Juhlatyylin kruunaavat asusteet, kuten korut ja hiuskoristeet, löytyvät Upean yhteydessä toimivasta Upeamorsiamesta. Se on Suomen ainoa morsiusasusteisiin erikoistunut liike.

Upeassa voit nauttia hemmottelusta myös arjessa. Hiusten, ripsien ja kulmien laitto on kiireetön hetki, josta syntyy hyvää oloa pitkäksi aikaa.