Näin saavut Kakolanmäelle

Suosittelemme saapumista julkisilla. Fölin eli Turun seudun joukkoliikenteen linja nro 1 sataman suuntaan pysähtyy Linnankadulla, aivan Kakolanmäen alapuolella (pysäkki nro 49). Linnankadulta pääset kävelemään mäelle tai ainutlaatuisella funikulaarilla aivan Graniittilinnan eteen.

Päärautatieasemalta Kakola Spahan on matkaa noin 1,5 kilometriä, Kupittaan rautatieasemalta vajaa 4 kilometriä.

Turun satamasta matkaa kertyy 2 kilometriä.

Kakolanmäelle voi kävellä joko Port Arthurin eli Portsan puolelta Kakolankatua ja Hotel Kakolan vierestä nousevaa rinnettä pitkin kohti Graniittilinnaa. Linnankadulta voit nousta Serpentiinitietä pitkin Kakolanpuiston läpi tai hypätä funikulaarin kyytiin. Sataman suunnasta voit kävellä Malminkatua ja Michailowinkatua pitkin ylös mäelle.

Pysäköintimahdollisuudet Kakolanmäellä ovat toistaiseksi rajalliset. Lähitulevaisuudessa kokonaisuudessaan valmistuva parkkihalli tulee lisäämään mäen vieraspaikkojen määrää huomattavasti. Parkkihallin yksi kerros on jo asiakkaiden käytettävissä. Ajo parkkihalliin tapahtuu Kakolankadulta. Maksutapoina parkkihallissa ovat Easypark ja Parkman.

Toinen pysäköintialue löytyy Kakolan Länsisellin edestä, muurien sisäpuolelta. Sinne ajetaan sisään Graniittilinnankadun satamanpuoleisen päädyn portista. Pysäköinti alueella maksaa 2 €/h (max 10 €/vrk) ja maksutapana on ainoastaan korttimaksu. Alueen vieraspaikat on merkitty erikseen. Pääset autolla ylös mäelle vain Malmin- ja Michailowinkadun kautta.

Yksi alue löytyy Graniittilinnankadulta (Graniittilinnankatu 2), vanhan vankilan päärakennuksen edustalta. Kyseinen pysäköinti maksetaan span tai hotellin vastaanottoon (5 €/käynti). Muistathan ottaa ylös autosi rekisterinumeron, sillä se kirjataan vastaanotossa pysäköinninvalvonnan järjestelmiin.

Kadunvarsipysäköinti Kakolanmäellä merkitsemättömillä alueilla on kiellettyä ja alueella on pysäköinninvalvonta.

Taksilla saavuttaessa Kakolaan hotellin osoite on Kakolankatu 14.

Spa sekä muut Kakolan palvelut löytyvät sisäpihalta ja kuljettajalle voi mainita osoitteen Graniittilinnankatu 2.