Kahvi on suomalaisille arkipäivää: seuraamme tarkasti kahvin hintaa ja ylpeilemme kuluttavamme eniten kahvia maailmassa.
– Haluan työlläni nostaa kahvin ja sen tuottajien arvostusta. Minusta juomamme kahvin tulisi olla parempaa ja sitä pitäisi kuluttaa vähemmän, jotta kahvia riittää meille tulevaisuudessakin, sanoo yrittäjä Samuli Pääkkönen.
Me suomalaiset kulutamme kahvia kestämättömällä tavalla, minkä vuoksi Frukt haluaa tehdä asiat toisin. Samuli haluaa avata samalla keskustelua paremman kahvikulttuurin puolesta.
– Haluan tarjota yksinkertaisesti parasta mahdollista kahvia, sekä maksaa tuottajille asianmukaisen hinnan, jotta tänne Kakolanmäelle saapuvat pavut ovat varmasti ensiluokkaisia.
Tuoretta kahvia maailmalle
Samuli nostaa esille kahvin kompleksisuuden. Fruktin valikoimassa tarjolla on useita kahveja, jotka ovat keskenään eri makuisia ja ominaisuuksiltaan erilaisia. Myös kahvi on satokausituote ja vuodenaika vaikuttaa sen makuun sekä ominaisuuksiin.
– Paahtimon kahvit ovat aina tuoreita, emmekä myy jauhettua kahvia, koska jauhetun kahvin maku alkaa heiketä nopeasti, Samuli tarkentaa.
Vaikka Frukt Coffee onkin Suomessa erikoisuus, se ei toimi yksin. Kakolassa vierailevat voivat nauttia Fruktin kahvia esimerkiksi Kakolanruusussa sekä naapurileipomo Bageri Å:ssa, josta paahtimon tuotteita voi ostaa myös kotiin. Paikallisten yritysten ja asiakkaiden lisäksi kahvia toimitetaan runsaasti ulkomaille.
– Toimitamme kahvia huippukahviloihin Etelä- ja Keski-Euroopassa sekä useille yritysasiakkaille Pohjois-Amerikasta Aasiaan, Samuli luettelee.
Paahtaminen vain osa hyvästä kahvista
Yrityksen filosofia on, että laadukkaan kahvin tuottajat tietävät tarkalleen, kuinka hyvää kahvia valmistetaan. Paahtimo on vain kehys, joka korostaa loistavia kahveja.
Kahveista ei tehdä sekoituksia ja ne nimetään tuottajien antamilla nimillä. Se tekee tuotteista jäljitettäviä ja samalla kunnioittaa kahvintuottajien näkemystä.
– Kahvin paahtamisella voi pilata loistavan kahvin, mutta paahtaminen ei voi tehdä heikosta kahvista parempaa. Kahvin paahtaminen on kuin ikkuna kahvin makuun ja luonteeseen. Jos ikkuna on likainen, ei hyvää kahvia voi nähdä oikein, Samuli kuvailee.
Kakolanmäelle saapuvat pavut ovat huippulaatuisia.
Frukt-kahveja voit löytää kahviloista ympäri maailman – Aasiasta Pohjois-Amerikkaan.
Kahvi on suomalaisille arkipäivää: seuraamme tarkasti kahvin hintaa ja ylpeilemme kuluttavamme eniten kahvia maailmassa.
– Haluan työlläni nostaa kahvin ja sen tuottajien arvostusta. Minusta juomamme kahvin tulisi olla parempaa ja sitä pitäisi kuluttaa vähemmän, jotta kahvia riittää meille tulevaisuudessakin, sanoo yrittäjä Samuli Pääkkönen.
Me suomalaiset kulutamme kahvia kestämättömällä tavalla, minkä vuoksi Frukt haluaa tehdä asiat toisin. Samuli haluaa avata samalla keskustelua paremman kahvikulttuurin puolesta.
– Haluan tarjota yksinkertaisesti parasta mahdollista kahvia, sekä maksaa tuottajille asianmukaisen hinnan, jotta tänne Kakolanmäelle saapuvat pavut ovat varmasti ensiluokkaisia.
Kakolanmäelle saapuvat pavut ovat huippulaatuisia.
Tuoretta kahvia maailmalle
Samuli nostaa esille kahvin kompleksisuuden. Fruktin valikoimassa tarjolla on useita kahveja, jotka ovat keskenään eri makuisia ja ominaisuuksiltaan erilaisia. Myös kahvi on satokausituote ja vuodenaika vaikuttaa sen makuun sekä ominaisuuksiin.
– Paahtimon kahvit ovat aina tuoreita, emmekä myy jauhettua kahvia, koska jauhetun kahvin maku alkaa heiketä nopeasti, Samuli tarkentaa.
Vaikka Frukt Coffee onkin Suomessa erikoisuus, se ei toimi yksin. Kakolassa vierailevat voivat nauttia Fruktin kahvia esimerkiksi Kakolanruusussa sekä naapurileipomo Bageri Å:ssa, josta paahtimon tuotteita voi ostaa myös kotiin. Paikallisten yritysten ja asiakkaiden lisäksi kahvia toimitetaan runsaasti ulkomaille.
– Toimitamme kahvia huippukahviloihin Etelä- ja Keski-Euroopassa sekä useille yritysasiakkaille Pohjois-Amerikasta Aasiaan, Samuli luettelee.
Paahtaminen vain osa hyvästä kahvista
Yrityksen filosofia on, että laadukkaan kahvin tuottajat tietävät tarkalleen, kuinka hyvää kahvia valmistetaan. Paahtimo on vain kehys, joka korostaa loistavia kahveja.
Kahveista ei tehdä sekoituksia ja ne nimetään tuottajien antamilla nimillä. Se tekee tuotteista jäljitettäviä ja samalla kunnioittaa kahvintuottajien näkemystä.
– Kahvin paahtamisella voi pilata loistavan kahvin, mutta paahtaminen ei voi tehdä heikosta kahvista parempaa. Kahvin paahtaminen on kuin ikkuna kahvin makuun ja luonteeseen. Jos ikkuna on likainen, ei hyvää kahvia voi nähdä oikein, Samuli kuvailee.
Frukt-kahveja voit löytää kahviloista ympäri maailman – Aasiasta Pohjois-Amerikkaan.